Att göra skillnad på människa och människa

Att göra skillnad på människa och människa

Det finns en avunda i den svenska folksjälen som manifesterar sig i rädsla och okunnighet. Man uttrycker sig i främlingsfientlig gentomot andra kulturer. Det finns så mycket att lära av dessa olika tekniker, och uråldriga traditioner, att vi istället för att på ett stolt sätt föra fram våra. Svampplockning och mynna visor för barn kanske inte verkar så viktigt för en del men även detta är något jag vill ta med mig till mina barn. Den gammeldags skrivstilen, eller bara en vanlig läsbar skrivstil försvinner, som om man jämför med Kina och arabiska kulturer, där det är givet att fortfarande ha en bra handstil inte bara digitalt.

Jag önskar att alla visste vad termen “divide and conquore” innebär. Den används av politiker, militärer och på olika sätt över hela världen. Delar man upp människor och får dom som motpoler, så spelar de ut sig själva och skaparen bakom allt kan bara luta sig tillbaka. I detta fallet kapitalisterna. Det görs skönhetsprodukter samtidigt som vi bombas med information om hur vi kan laga och reparera sånt som “gått sönder”. Vad hände med att åldras med värdighet. Vi är så fullproppade med kunskap men utan att vi sätter den i verket lever vi utan vishet.

Vi har alla en vishet i oss och med det vill jag avsluta detta inlägget, för när du vet det, så kan du inte bara spara pengar dom vill råna dig på, men också bidra med nya påminnelser till dom/vi som glömmer ibland.

Kram